התקנת גג סולארי

נושא התקנת גגות סולאריים ממשיך לעשות כותרות ובצדק. ישראל שטופת השמש בהחלט מהווה את אחד המקומות הטובים בעולם בהם אפשר לנצל את אנרגיית השמש בצורה אופטימלית. הטכנולוגיה עצמה עברה מהפכה בשנים האחרונות, מחירי הפנלים הסולאריים ירדו בצורה משמעותית והנצילות של מערכות פוטו-וולטאיות גדלה עד כדי מצב שבו כיום לא רק כדאי אלא גם מומלץ להתקין גג סולארי בבית. אז איך באמת מתקינים מערכת גג סולארי? המשיכו לקרוא ותגלו.

בדיקת כדאיות של התקנת גג סולארי

אם כפי שראינו קודם המחירים ירדו מאוד והמערכות הרבה יותר יעילות, עדיין, חושב לבדוק את כדאיות ההתקנה. להתקנת גג סולארי יש עלויות כמובן עבור הציוד והחומרים הדרושים וכן עבור שכר המתקינים, וצריך להבין כי ככל ששטח הגג הסולארי גדול יותר כך תופק כמות חשמל גדולה יותר. לכן על גג מאוד קטן יהיה פחות כדאי להשקיע ולהתקין גג סולארי. באופן כללי אפשר לומר כי החל משטח פנלים של 60 מ"ר כבר כדאי להתקין גג סולארי. בדקו את שטח הגג הפנוי בביתכם או בבניין ועם הנתון הזה אפשר להיעזר במחשבון של רשות החשמל שיראה לכם כמה אפשר להרוויח מהתקנת גג סולארי בהתאם לנתונים שתזינו במחשבון. 

האם צריך לקבל אישור בניה להתקנת גג סולארי?

חישבתם והגעתם למסקנה שכדאי לכם להתקין גג סולארי? אז כמה יעלו כל האישורים, היטלים וכדומה? כל עוד מדובר בגג פרטי, קיים פטור מהוצאת היתר בנייה להקמת גג סולארי עד 7,000 מטר מרובע (700 קילו וואט). המדינה מעוניינת לעודד את המעבר לאנרגיה סולארית נקיה, ולהקטין את פליטת המזהמים מייצור חשמל קונבנציונלי, ולכן חוקקה מספר חוקים והקלות כדי לאפשר לכל אחד שירצה בכך להתקין גג סולארי בקלות ובלי ביורוקרטיה ועלויות מיותרות. כמו כן קיים פטור מדיווח למס הכנסה, מע"מ, פטור מהיטל השבחה וארנונה ועוד. 

איפה מזמינים גג סולארי?

פשוט פונים לכמה חברות המתמחות באספקה והתקנת גג סולארי ומקבלים הצעות מחיר להשוואה. לכל חברה פתרונות שונים במקצת, שימוש במותגים שונים, כך שכדאי לוודא את התמורה שאתם מקבלים במחיר. ניתן לחפש ולקרוא באינטרנט לגבי הפתרונות השונים שיציעו לכם ולהבין מה יותר מומלץ. 

מה חשוב לבדוק לפני שבוחרים חברה להתקנת גג סולארי?

כמו עם כל הצעת מחיר, חשוב לבדוק את תוכן ההצעה, מה כלול ומה לא. אם ההצעה מעורפלת, ללא ציון מדויק של מותגים ודגמים, יש לבקש לקבל הבהרות ופירוט מדויק בכתב. יכולים להיות הבדלים מהותיים בין המערכות השונות, כמה חשמל הן יכולות להפיק, מה איכות הפאנלים, מהי איכות כל חלקי המערכת, כמה אחריות מקבלים, מי מספק את האחריות, האם מדובר בחברה יציבה, גוף מוכר ובעל מוניטין?  מהו זמן האספקה? באיזה אופן מותקנים הפאנלים על הגג? בעזרת איזה סוג מתקן?
בשוק קיימים פתרונות שונים של תשתיות לפאנלים סולאריים, וגלובל אל.סי אס. היא היחידה עם פתרון של מתקן מודולרי המאפשר התקנה מהירה, מפרופילי אלומיניום איכותיים שאינם מחלידים ועם תעלה מובנית להרכבת הפאנלים הסולאריים. למערכת של  גלובל אל.סי.אס. יש תקן של מכון התקנים הישראלי, אישור מהנדס קונסטרוקטור וגם אחריות ל-20 שנה.

ממה מורכב גג סולארי

המערכת מורכבת ממספר אלמנטים מרכזיים:
  • פאנלים פוטו-וולטאים
  • מתקן לפאנלים
  • ממיר מתח וזרם מזרם ישר לזרם חילופין
  • מונה ייצור חשמל
  • מונה צריכת חשמל
לרוב כיום לא מתקינים מצברים לאגירת חשמל מאחר וכל הייצור עובר לחברת החשמל באופן מלא או מה שנותר לאחר הצריכה הפרטית כך שאין צורך באגירה. 

איך מתקינים גג סולארי

ההתקנה מבוצעת על ידי אנשים מקצועיים. חלק מההתקנה אינו דורש ידע מיוחד כמו התקנת המתקן עצמו והנחת הפאנלים, אך שאר ההתקנה דורשת ידע בחשמלאות. התהליך יחסית פשוט ולא מורכב ביותר למי שיודע, אך עדיף לתת למומחים בתחום לבצע זאת עבורכם, כך שתקבלו אחריות על העבודה ותוכלו לישון בשקט שהמערכת עובדת כמו שצריך.
הצטרפו למועדון
התקשרו אלינו: 03-6359708
או כתבו לנו ונחזור אליכם במהירות:

 




הצהרת נגישותמפת אתרהצטרפות אל מועדון הלקוחות