חומרים נפוצים המשמשים לבניית מעליות

מאז שהחלו לבנות בניינים המתנשאים לגובה רב, עלה הצורך במציאת פתרון שימנע את הטיפוס במדרגות רבות. כך הגיעה לעולם המעלית, המשמשת יום יום להעלאת ולהורדת אנשים ומשאות. ישנן מעליות קטנות וגדולות, מהירות וסטנדרטיות, ביתיות ותעשייתיות. אך ממה הן בעצם עשויות? אם גם אתם מכירים בתועלת הגלומה במעליות שסביבנו, תרצו ללא ספק לדעת אילו חומרים נפוצים משמשים לבנייתן. 

רכיבי פלדה ונירוסטה

אז אילו חומרי גלם בדיוק ניתן למצוא בתא הנוסעים, בלוחות הפיקוד המותקנים, בדלתות, בכבלים וברצפה? חומר גלם מרכזי במעליות הוא פלדה. התא חייב להיות מבוסס על פלדה על מנת שהתא המשמש להעלאת נוסעים יהיה חזק ובטוח לשימוש. גם הכבל יהיה לרוב מבוסס על פלדה, על מנת שניתן יהיה להרים ולהוריד את המעלית ללא חשש.
בנוסף לפלדה, במעליות רבות ניתן למצוא גם מרכיב של נירוסטה. מדובר בפלדת אל חלד שמעניקה את החזות היפה, המבריקה והנוצצת שאנו מכירים. כמו כן, בתוך רבים מתאי הנוסעים ניתן למצוא גם חלקי זכוכית (המראה שמותקנת באחד מקירות תא הנוסעים) וכן חלקי פלסטיק. ומה עוד יש בתוך מעליות? יש גם מרכיבים מאוד מתוחכמים המבוססים על רכיבים אלקטרוניים ומערכת חשמלית.
גם במעליות מלפני עשרות שנים וגם במודרניות ביותר, יש צורך במעגלים חשמליים ובלוחות פיקוד שונים. לוחות הפיקוד הם מערכות חכמות מאוד, שלמעשה ניתן להשוות למעין סוג של מחשב או למערך שליטה ובקרה. לוח כזה הינו מלאכת מחשבת של מעגלים ובקרים. בעבר הרחוק השליטה הייתה ידנית, אך לא עוד. כיום, הפעולה היא אוטומטית ומבוססת אלקטרוניקה. 

רכיבי אלומיניום וחומרים נוספים

יש בנמצא סוגים רבים של מעליות, לרבות מעליות חשמליות והידראוליות. בכל הסוגים ובכל הדגמים המודרניים ניתן למצוא גם רכיבי אלומיניום. ומהו בעצם אותו אלומיניום? זהו סוג של מתכת מאוד שימושית אשר משמשת רבות בענף הבניין, ביצירת דלתות או חלונות, וכן – גם במעליות. בזכות השילוב של משקל נמוך ושל נוחות העיבוד, היא מתאימה מאין כמוה כאשר רוצים להימנע מיצירת עומס או כובד רב.

אך האם זה הכל? מסתבר שמלבד פלדה רגילה, פלדת אל חלד, חלקי זכוכית, אלומיניום, פלסטיק ומעגלים חשמליים או לוחות פיקוד מורכבים, ניתן למצוא גם חומרי גלם נוספים. בד וטקסטיל או פולימרים סינתטיים ופלסטיק יורכבו על גבי רצפת התא. ישנם גם דגמים של מעליות שבהן יהיו גם סוגים שונים של שמנים, כגון אלה הדרושים בחדר המנועים או במנגנון ההרמה המבוסס על הידראוליקה ועל לחץ שמן.
הצטרפו למועדון
התקשרו אלינו: 03-6359708
או כתבו לנו ונחזור אליכם במהירות:

 




הצהרת נגישותמפת אתרהצטרפות אל מועדון הלקוחות